Pričigin na otocima, Kino Rab, 21.10. u 19.00 h

Pričigin na otocima, Kino Rab, 21.10. u 19.00 h

U dosadašnjih 16 izdanja splitskog Pričigina sudjelovalo je više stotina pripovjedača različitih profila: prije svih književnika, ali i novinara, glumaca, glazbenika i naratora iz drugih struka. Festival svake godine uživo prati četiri do pet tisuća gledatelja, a snimke festivalskih nastupa na YouTubeu dosad je pogledalo više desetaka tisuća gledatelja iz svih krajeva Hrvatske, što je dokaz da je Pričigin itekako izašao iz splitskih okvira. Potaknuti tom činjenicom, organizatori su odlučili iskoračiti iz Splita ne samo virtualno nego i uživo, dolaskom na otoke i neposrednim kontaktom s lokalnom publikom, kojoj žele pružiti kvalitetan kulturni sadržaj i nesvakidašnju zabavu.

U subotu, 21. listopada 2023., s početkom u 19.00 sati u Kinu Rab u gradu Rabu nastupit će neki od najvrsnijih pripovjedača i pripovjedačica proteklih 16 godina splitskog Pričigina, ujedno istaknuta imena hrvatske književne scene: Renato Baretić, Zoran Ferić, Monika Herceg, Marinko Koščec i Tanja Mravak, uz moderaciju Patricije Horvat. Svatko će od autor(ic)a, prema pravilima Pričigina, ispripovijedati svoju autorsku priču u trajanju od desetak minuta, a teme će biti raznolike: ljubav, laži i prevare, uspomene na djetinjstvo i pogled u budućnost, tajne, blamaže…

Organizatorima je drago što će dio pričiginske atmosfere prenijeti u Rab i nadaju se da će svojim projektom uspostaviti svojevrstan most usmene kulture prenoseći s otoka na otok priče koje stvaraju domaći autoripripovjedači.

Ulaz je besplatan.

Rapsko izdanje festivala Pričigin na otocima organizira Udruga Pričigin pod pokroviteljstvom Grada Raba i u partnerstvu s Gradskom knjižnicom Rab i Kinom Rab.

Više podataka o festivalu Pričigin, uključujući snimke dosadašnjih nastupa, možete pronaći na sljedećim adresama:
https://www.facebook.com/pricigin
http://www.pricigin.hr/hr/
https://www.youtube.com/@pricigin/streams
https://www.youtube.com/@pricigin/featured


Kontakt za odnose s medijima:
Patricija Horvat, umjetnička direktorica festivala
091/5030-890
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Gradska knjižnica Rab

Adresa: Gornja ulica 21, 51 280 Rab
Ravnateljica: Lidija Domijan Šipovac,
                         dipl. knjižničar
Tel./fax.: 00 385 51 726-035
E-mail: knjiznica@gk-rab.hr

Radno vrijeme

ZIMSKO RADNO VRIJEME 

PONEDJELJAK, SRIJEDA 14:00-20:00
UTORAK, ČETVRTAK, PETAK 08:00-14:00
1. i 3. SUBOTA u mjesecu 08:00-13:00

 

LJETNO RADNO VRIJEME 

PONEDJELJAK, ČETVRTAK 08:00-12:00
19:00-21:00
UTORAK, SRIJEDA, PETAK 08:00-14:00

Kako do nas

Gradska knjižnica Rab smještena je u starogradskoj jezgri, na rapskoj Gornjoj ulici, u neposrednoj blizini ostataka crkve i zvonika sv. Ivana Evanđelista.